Bruksvillan Östanå

Semesterboende för 2-3 familjer eller större sällskap

Bruksvillan i Östanå har 5 tvåbäddsrum och ett fyrbäddsrum, totalt 14 sovplatser med möjlighet till fler. Totalt disponerar hyresgästen ca 500 kvm. I suterrängplanet finns en gillestuga med öppen spis, två duschrum med två duschar och wc vardera samt bastu. På övervåningen finns ett rymligt kök med restaurangdiskmaskin, spishäll, två ugnar samt övrig köks- och serveringsutrustning för sällskap upp mot 50 pers. Där finns en matsal och ett vardagsrum med storslagen utsikt mot Helge å där Bruksvillan har egen badbrygga. På andra sidan ån finns en badstrand lämplig för barn och äldre. Bruksvillan har flera uteplatser och en stor, oval studsmatta. Tomten är inhägnad och lämplig för hundar. Parkeringsplats för fem-sex bilar.
Tidvis har Bruksvillan drivits som pensionat/B&B. Den byggdes på 60-talet som disponentvilla åt pappersbruket. Huset är byggt i 60-talsstil och har många tidstypiska detaljer väl bevarade.
Omgivningarna erbjuder fina vandringsleder och cykelvägar genom Göingebygdens vackra skogar, små byar och kulturhistoriska minnesmärken. Närmaste järnvägsstation är i Osby, 8 km från Östanå. Där liksom i Broby i motsatt riktning finns butiker och annan service. Ett par km uppströms från Bruksvillan ligger Denningarums gård med exotiska och inhemska djur, uthyrning av flottar och kanoter samt en populär lunchbuffé.

https://denningarumsgard.nu/